A város, ahol élünk

Az jutott eszembe, hogy kicsit bemutatom a felpezsdülni kezdő Nairobiban zajló napjainkat. Sokszor érzem azt, hogy már második otthonom ez a város, pedig még rengeteg felfedezetlen hely maradt benne. De ha sikerült egy-két helyi fiatallal megismerkedned, akkor kitárul sok új dimenzió:).
A legutóbbi buli élményünk egy Halloween party volt, egy helyi menő étterem szervezésében. A hely neve Seven Grill and Longue. A váratlan party meghívást nem szabadott kihagyni. Egy kedves helyi ismerős csörrent ránk pénteken este 7 körül, hogy buli van és menjünk. OK! Éjfél körül értünk oda, hatalmas volt a buli, majdnem mindenki jelmezben feszített, így a jövő évi partyra már mi is tervezzük a jelmez megalkotását:)! Mindenki nagyon kedves volt, rengeteget táncoltunk teljesen ismeretlen emberekkel is, akikről kiderült, hogy helyi ismert arcok, rádiós műsorvezetők, modellek.

Ez előbbi sorokat még november elején vetettem "papírra", de nem jutottam odáig, hogy befejezzem és posztoljam, így most pár új infóval kiegészítve osztom meg Veletek ezt a bejegyzést.

Azóta ugyanis lezajlott a Nairobi Restaurant Week, ami 10 napig tartott, és sok étterem erre a rendezvényre különleges menükkel készült elfogadható áron. Ez kicsit talán olyan, mint otthon a torkos csütörtök, csak hosszabb ideig tart:). Két éttermet próbáltunk ki, amelyekről már sok jót hallottunk. Az egyik pont a Seven Grill and Longue volt, akik nagyon jó menüvel készültek erre az eseményre. Szerintem ők pont az európai ízlésnek megfelelően főznek, de kombinálják az ételeket a helyi jellegzetességekkel is.

A másik hely az egyik leghíresebb helyi indiai étterem volt, ahová ellátogattunk, de ez a mi tetszésünket annyira nem nyerte el. Haandi néven fut, és berendezésben leginkább egy európai puccos étteremre hasonlít, és az ételeket pedig a helyi erős, friss korianderrel fűszerezik, amit mi kimondottan nem szeretünk. 

Van egy Etióp étterem (Abyssinian) viszont, ahol már négy alkalommal voltunk, és bárkinek jó szívvel tudom ajánlani. Iszonyatosan finoman fűszereznek, nagyon jól készítik a húsokat, kedvesek a felszolgálók. Maga a hely is nagyon bejön. Egy teljesen egyszerű bádogtetős épület, nagy ablakokkal, és félig nyitott kávézó résszel. Ráadásul egy külön helyet építettek az Etióp kávé szertartásnak is, ahol végignézhetjük a tradicionális kávékészítés rejtelmeit. 

ArtCaffé shake és smoothie
Az egyik legmodernebb helyi kávézó és étterem az ArtCaffé nevet viseli, amit szintén ajánlok kipróbálásra, ha erre jártok. Finom ételekkel szolgálnak, és a klasszikus tejes shakejeik iszonyatosan finomak. Náluk el lehet üldögélni egy kávé mellett több órát is, és még ők fogják megkérdezni, hogy már mész is?

Helyi kávézók közül pedig még a Java House és a Dormans a két legjobb. A Dormans kifejezetten kenyai kávét forgalmaz csak, míg a Java House egyféle Etióp kávét is kínál. 

Francia típusú kávézó és étkezde is található több a városban, de az egyik legjobb és több oldalon is kiemelkedő értékelést elnyert a Mama's Fine French Patisserie, nagyon jó reggeliket kínálnak, és a pékáruik közül a péksüteményeik a legfinomabbak. A kenyereik túl puhák, és gyorsan megromlanak.

Olasz éttermekből az Osteria és a Mambo kiemelkedő. Az Osteria egy drágább változat, míg a Mambo kicsit hétköznapibb, és kiszállítást is vállalnak majdnem minden ételükből.

Mindezen helyeket megtalálhatjuk az EatOut Kenya oldalán, mely honlap öt ország (Kenya, Tanzánia, Uganda, Ruanda és Mauritius) éttermeit gyűjti folyamatosan az oldalra, és Yummy kártyát is igényelhetünk, ami egy névre szóló plasztik kártya mágnes csíkkal, és egyre több étteremben kaphatunk rá valamilyen kedvezményt.

Megjegyzések

  1. I give praise to Mr Benjamin enough for his help in securing a loan to buy our new home for our family. Benjamin was a wealth of information and he helped educate me and my family as to why a home loan was the best option for our particular situation. After conferring with Benjamin and our financial advisor everyone agreed that a home loan was the perfect solution.You can contact Mr Benjamin if you also looking for any kind of loan on Email/Whatsapp: 247officedept@gmail.com Whatsapp: +1-989-394-3740

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lakás, autó és a nagy zabálás:)

"Welcome to hell!"

Ki-, és megismerni