Nairobi Central Parkja

Gyökerek
Sosem voltam még New York-ban, de rengeteg filmben volt szerencsém látni a new yorki Central Park egyes részleteit, és térképen is rácsodálkoztam már, hogy milyen óriási kiterjedésű ez a város közepén lévő piciny természet.
Hiszitek vagy sem, de van hasonló Nairobiban is. Jó, kicsit más elrendezésben, és más infrastruktúrával, de van. A neve: Karura Forest.
Mau Mau 1
A Karurának több bejárata van, ugyanis ez egy elzárt terület a város egyik szegletében, és minden bejáratnál lehetőségünk van a belépőjegy, vagy bérlet megvásárlására, ami nem nagy összeg, de ezzel is hozzájárulunk az erdő fenntartásához. Vehetünk térképet is, amit minden évben frissítenek, de akár le is tölthetjük okos eszközeink valamelyikére, és segítségével könnyedén felfedezhetjük ezt a gyönyörű természeti kincset.
Vízesés
Kutyasétáltatásra is kiválóan alkalmas a terület, és minden kereszteződésnél jelzik a gazdiknak, hogy pórázon, avagy anélkül sétálhat kedvencük. Ezt mindenki be is tarja és oda figyel a többi látogatóra is, akár kutyát sétáltat, fut, vagy túrázik, vagy éppen biciklizik.
Nagy előnye az útjelzéseknek, hogy színnel is jelölik az egyes útszakaszokat, és minden szín egyben egy hosszúságot is jelöl. A kék útszakasz 5km hosszú, de a sárga már 10 km. Így mindenki az edzettségének, vagy kedvének megfelelően választhat napi penzumot J.
Mau Mau 2
Az erdő nevezetességei között van egy gyönyörű vízesés és a Mau Mau barlangok. A barlang két hatalmas üreget jelöl egy sziklafalban, ami a vízeséstől nem messze, a patak partján helyezkedik el, de belépve az „üregbe” az ember átérezheti az ősember szellemét. Egyszerre hátborzongató és lenyűgöző!

A növényzet dús, változatos, a levegő friss. A honlapon feltüntetett információk szerint több kisebb emlőssel és rengeteg féle pillangóval is találkozhatunk kirándulásaink során. Eddig a pillangókon kívül mással nem volt szerencsénk találkozni, de az tuti, hogy a jövőben is el fogunk még látogatni Nairobi Central ParkjábaJ.
Változatos növényvilág:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Távol Afrikától

Ki-, és megismerni

Lakás, autó és a nagy zabálás:)