Lakás, autó és a nagy zabálás:)

A második bejegyzésem óta eltelt egy kis idő:). Sok dolog történt ez idő alatt velünk. Beköltözés, autó bérlés, első honvágyas nap, az első saját főzések, jupiiiii!!!!!
Itt be is fejezhetném az írást, mert röviden és tömören ennyi történt:) Persze részleteiben azért megpróbálom leírni azokat a bizonyos érzéseket, hangulatokat.

Ma van a 6. napja, hogy a saját kis fészkünkben létezünk. Első nap, amikor megérkeztünk, és becuccoltuk végre a több, mint egy hónapja dobozban álló cuccainkat, gondoltuk mosunk egy jót a saját kis mosógépünkben. Nagyon szuper ám a gép, és örültünk nagyon neki. Ruhák a gépbe, mosószer, öblítő már két napja beszerezve, és beleöntve a tartályba. Program elindít, de a vizet nem szívja a gép, mi lehet a baj? ÁÁÁÁ, nincs megnyitva a vízcsap, ami pont a gép fölött van. Megpróbáltam, de a cső abban a pillanatban szétrobbant, és ömlött a víz. Roham a gondnokhoz, amíg Balázs próbálta a vizet visszatartani egy ujjal:)
Beszaladt a gondnok, majd elrohant az épület padlásterébe megkeresni a vízcsapot, 10 perc elteltével sikerült elzárnia. Hívta a vízvezeték szerelőt, aki két óra múlva jött is, majd elszaladt még másfél órára alkatrészt beszerezni. Végre délután 3 óra körül volt víz, de akkor pedig az áram adta be az unalmast. Persze ez itt nem nagy show, mindennapi dolog. A tartalék generátorok csak a világítást, a lakás riasztó rendszerét és a TV-t üzemeltetik. Na azért itt volt kiakadás, hogy miért pont a TV, és nem a hűtő és a mosógép???
Átlendültünk rajta, és lefeküdtünk hulla fáradtan. Másnap volt mosás, pakolás, takarítás, és kisebb megnyugvás, hogy lassan mindennek lesz helye.

A kocsi nagyon szuper, szeretjük, és lassan megszokjuk, hogy a másik oldalon van a kormány, és automata váltó van, meg rengeteg nyomakodó sofőr az utakon. Érdekes stílusban vezetnek itt az emberek. Sok a hatalmas terepjáró, amit az utak minősége és mennyisége meg is kíván, de ezzel fordítottan arányos a közlekedési táblák és lámpák aránya. Egyszóval: nincsenek:) Pár lámpa van a főúton a körforgalmakban, meg egy-két tábla elvétve, de itt leginkább saját magára és a másik előzékenységére hagyatkozhat az ember. Azért az elmondható, hogy próbálnak figyelni a másik autósra, mert senki nem szeretne balesetet, és száguldozni sem lehet a kis utcákon a sok kátyú miatt, de iszonyatosan nagy figyelmet igényel az elején az embertől minden egyes helyzet.

A kajákkal még most ismerkedünk, de már van egy pár kedvenc. Nagyon finomak a tejtermékeik, és iszonyatosan jó sajtokat, sajtkrémeket készítenek. Van egy kedvenc helyi márkánk a Brown's. Mindenhez teljes tejet használnak, amit pasztörizálnak és homogenizálnak, de sokkal "tehénebb" ízű:), amit itt pozitív értelemben írok. Van tejföl is, de az nem annyira sűrű, mint a miénk otthon, de ízre azonosak.
A másik nagy kedvenc egy üzlet, ahol mindig rengeteg féle friss zöldség, gyümölcs, kenyér, tojás van. Ez a Zucchini. Persze itt fordítva van, mint otthon, mert az alma, narancs, szilva drága, de a mangó, avokádó, papaja és többféle egyéb gyümölcs, zöldség pedig olcsó, mert helyi.
A húsok közül itt a marha a nyerő, abból van mindenhol nagyon jó minőségű, és természetesen a halak. Rengeteg féle tenger gyümölcseiből lehet válogatni, szétnézni is érdemes a hentesnél, mert gyönyörű minden.
Sikerült főzni egy jó arabiatát, meg chilis babot és curryt is. Minden nagyon ízletes lett, mert az alapanyagok minőségiek voltak. A kókusztej a curryhez valami fenomenális volt. Megyek is enni, mert itt már ebédidő van:) Hamarosan újabb infók következnek:)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Távol Afrikától

Ki-, és megismerni